headerphoto

Beste groene thee

beste groene theeWat is de beste groene thee? Het is een vraag die vaak terugkomt. Vaak zie je in de natuurwinkel iemand staan met 2 of meerdere aparte soorten, en de besluiteloosheid is oorverdovend. Is er überhaupt wel een antwoord op deze vraag?

Er bestaat een beste thee. Een thee, die al de rest verslaat. Een thee, die zo goed is, zo perfect, dat je geen enkele andere thee meer wilt, en je onmiddellijk het verschil proeft. Welke is dat? Wel, jouw thee. De thee die je zelf verkiest. Zo simpel is het. Het is geen vraag die oplosbaar is over het internet. Je zal zelf op zoek moeten gaan naar de groene thee die het beste bij je past.

Er zijn wel een aantal factoren die de smaak van je thee zullen beïnvloeden. Een ervan is water. Ga je sterk smakend water gebruiken, dan is het niet meer als normaal dat die smaak ook over zal slaan op je thee. Bijgevolg zal de smaak van de thee minder goed uitkomen. Heb je dus ontkalkt water of water dat een metaalsmaak heeft omdat er veel ijzer in voorkomt, dan zal het misschien beter zijn om gebotteld water te gebruiken voor het zetten van je favoriete thee.Ook de manier van zetten is van belang. Door de band stellen we dat hoe langer je de thee laat trekken, hoe sterker de thee en hoe bitterder de smaak. Laat je de thee minder lang trekken, dan zal de thee minder sterk smaken en kleuren. Het fabeltje dat sterker getrokken thee gezonder zou zijn omdat er meer voedingsstoffen in zouden zitten, is niet meer dan dat, een fabeltje. Thee blijft thee, hoelang je hem ook laat trekken.

De boodschap is dus om veel verschillende soorten thee te testen, en er enkele kwaliteitsvolle soorten uit te selecteren. Beperk je ook niet te veel, je mag best genieten van enkele verschillende soorten. Anders loop je immers het risico dat je thee beu zal worden na verloop van tijd.