headerphoto

Groene thee capsules

capsules groene theeIs ook beschikbaar in pilvorm. Een zin die tegenwoordig vaak te horen is tijdens commerciële boodschappen, of te lezen in reclameblaadjes. Nog enkele jaren geduld, en we moeten zelfs geen voedsel meer eten, geen dranken geen drinken, zelfs geen lichaamsbeweging meer uitoefenen. Alles komt in pilvorm. Maar wat is hiervan het nadeel?

We nemen als voorbeeld groene thee. Deze heilzame warme drank staat reeds ettelijke jaren bekend als een van de beste toevoegingen aan je dieet. Maar ook hier is de pillengekte aan een opmars bezig. In menige zelfverklaarde natuurwinkel kan je de groene blaadjes ook in pil of tabletvorm vinden.

Wat zijn de voordelen? Natuurlijk het gebruiksgemak. Voor verse groene thee te maken, moet je allereerst al aan de theeblaadjes geraken. Daarna moet je de tijd investeren om water te koken, en zo thee te zetten. Ook veroorzaakt thee afval, de afgegoten theeblaadjes namelijk. Met capsules kan je zo de thee innemen, zonder verdere zorgen.De nadelen? Net zoals met elke pil die je neemt, weet je wel wat er exact inzit? Buiten een piepkleine bijsluiter waar enkele chemische namen opstaan en een cryptische omschrijving van de voor en nadelen van het product, ben je niet veel wijzer. Vaak merken we dat er in plaats van pure groene thee, toch additieven zijn toegevoegd.

Een van de meest bekende is Senna. Ook de meeste “wonderdiëten” op basis van groene thee gebruiken in werkelijkheid deze stof. Het is in principe een natuurlijk laxatiefmiddel. Hierdoor ga je meer naar het toilet moeten gaan, wat ervoor zorgt dat je darmen leger zijn. Dit geeft natuurlijk als effect dat je gewicht zal dalen. Het nadeel hiervan is dat Irritaties van je darmstelsel kunnen voorvallen. Maar ook is dit niet echt een dieet op basis van groene thee, eerder een misbruik van de naam.

Groene thee heeft onder andere een heilzame werking tegen vrije radicalen, die veroorzaakt worden door stress en je verouderingsproces doen versnellen. Het sleutelwoord in deze zin is stress. De routine van elke middag een kop thee te zetten zal ervoor zorgen dat je een rustmoment inbouwt in je dag.