headerphoto

CLA groene thee

cla-groene-theeBij afvallen moet men 2 factoren in het oog houden. Niet alleen de voeding, maar ook de lichaamsbeweging zijn erg belangrijk. Meer gaan bewegen zal je helpen om overtollig vet te verbranden en zo gewicht te verliezen. Ook je voedingspatroon zal moeten veranderen. Gezondere voeding zal ervoor zorgen dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een goede hulp bij het gezond leven zijn voedingssupplementen en vitaminekuren. Indien je deze op maat laat opstellen, elk half jaar laat vernieuwen en regelmatig inneemt, zal je lichaam minder kans lopen op tekorten aan belangrijke voedingsstoffen.

CLA of Conjugated Linoleic Acid is een product dat voorkomt in zuivelproducten. Het is buiten Calcium een van de belangrijkste voedingsstoffen die we uit zuivelproducten kunnen halen. Daar waar Calcium een gunstige invloed heeft op onze beenderen, heeft CLA een goede invloed op een heel ander gebied, namelijk ons gewicht!CLA gaat door chemische signalen de doorstroming van opgenomen vetten naar de cellen die zich bezighouden met vetopslag vertragen. Hierdoor gaat ook de groei van deze cellen verminderen, waardoor men ultiem minder plaats voor vet heeft in het lichaam. Bijgevolg zal men minder vet kunnen opslaan, en bij het combineren van dit effect met meer lichaamsbeweging kan CLA een gunstige invloed hebben op je lichaamsgewicht.

Groene thee en CLA worden vaak in 1 adem genoemd. Dit is omdat ze allebei een gunstige invloed kunnen hebben op ons lichaam, en voorgeschreven worden bij het bestrijden van overtollig gewicht. Veel homeopathische diëten hebben groene thee en CLA in hun lijstje staan.

Kijk uit bij het aanschaffen van dergelijke producten dat je effectief voor merkproducten gaat en niet voor goedkope placebo’s. Zeker met de huidige influx van namaakmedicijnen moet je hiervoor aandachtig zijn. Kies bij voorkeur producten van een bekend merk zodat je altijd zeker bent van de herkomst.