headerphoto

Groene thee dieet

dieet groene theeVele diëten zijn modeverschijnsels. Het zijn kortstondige hersenspinsels veroorzaakt door gewetenloze marketingagenten en hersenloze celebrities. De modale mens heeft geen nood aan diëten, hooguit aan het bijschaven van zijn of haar gewoontes.

Een dieet op basis van groene thee begint meer en meer populair te worden. Op zich is er niets op tegen, maar het woord dieet is misschien een beetje ongelukkig gekozen. Groene thee is gezond voor je lichaam, zoveel is zeker. Zijn anti-oxidanten zorgen voor een gezond bloedvatenstelsel, maar ook koppijn en zwaarmoedigheid kunnen bestreden worden door het groene blaadje.

Maar waarom duikt groene thee meer en meer op in de wereld van de diëten? Hier zijn het meestal snelle en makkelijke synthetische stoffen die de show stelen, met snelle resultaten voor een minimum aan inspanning. Laat U echter niet misleiden, dergelijke producten zijn even vals als de gebruinde goedgevormde fitnessgoden en godinnen die het aanprijzen op de televisie.Groene thee heeft namelijk een speciale eigenschap die het goedje een uniek wapen maakt in de strijd tegen al dan niet ingebeelde overtollige kilo’s. het gaat namelijk inwerken op je metabolisme. Je metabolisme, ook wel stofwisseling genaamd, is gewoon een moeilijke benaming voor de energiefabriek in je lichaam. Uit voedsel dat je opneemt gaat je stofwisseling vetten halen. Indien je een laag vetgehalte hebt, zullen de vetten onmiddellijk omgezet worden in energie. Indien je al over een reserve beschikt, slaat het lichaam ze op in zogenaamde vetopslagcellen.

Groene thee gaat zorgen dat je metabolisme sneller gaat werken. Hierdoor ga je minder vetten opstapelen, omdat ze gewoon te snel verwerkt worden. Wanneer je lichaam merkt dat je minder vetten opslaat, gaat het automatisch de hoeveelheid vetopslagcellen verminderen. Waardoor je dus minder capaciteit hebt om vet op te slaan. Combineer je dit met een gezonde voeding, dan heeft groene thee dus inderdaad een groot effect op je lichaamsgewicht.

Ga voor meer informatie langs in je lokale natuurwinkel!