headerphoto

Eigenschappen groene thee

eigenschappen groene theeGroene thee staat al lang bekend om zijn goede eigenschappen. Mede door zijn unieke teeltwijze en het ontbreken van een fermentatieproces blijven de gezonde voedingsstoffen beter bewaard in de blaadjes. De gewoonte om thee te drinken stamt al van lange tijd geleden. Oorspronkelijk is de gewoonte ontstaan in China, later sloeg deze over naar Japan, en van daaruit veroverde thee stilaan de wereld. Het is nu zelfs zo ver gekomen dat na water thee de meest genuttigde drank ter wereld is geworden!

Het belangrijkste bestanddeel van groene thee zijn de zogenaamde catechines. Dit zijn celbeschermende stoffen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de groei en ontwikkeling van slechte cellen afgeremd en in sommige gevallen zelfs gestopt kan worden door het innemen van catechines. Ook kankercellen zijn hieraan onderhevig.

De anti-oxidanten in groene thee zullen er voor zorgen dat schadelijke vrije radicalen in ons lichaam gefilterd worden. Hierdoor zal onze bloedsomloop bevorderd worden. Groene thee is dus een ideale toevoeging aan een cholesterolverlagend dieet.Over diëten gesproken, waarom is groene thee zo populair op dat vlak? Wel, heel eenvoudig. Door het drinken van groene thee gaat je stofwisseling sneller werken. Het voedsel dat je dagdagelijks opneemt, gaat dus met andere woorden sneller omgezet worden in energie. Hierdoor is er dus minder opslag van voedingsstoffen in het lichaam, en dus ook minder vetopslag. De cellen die zich bezig houden met het opslaan van lichaamsvet gaan dus minder werk moeten verrichten. Ons lichaam merkt dat, en gaat bijgevolg minder van deze cellen maken. Onze capaciteit om vet op te slaan gaat dus gestaag afnemen.

Thee is een manusje van alles dat buiten een geneesmiddel tegen allerlei kwaaltjes ook nog eens een gezonde invloed heeft op ons leven. Je zou wel gek zijn om niet te beginnen met thee drinken!