headerphoto

Groene thee extract

extract groene theeGroene thee staat bekend om zijn goede eigenschappen. Reeds eeuwenlang is het een beproefde oplossing voor kleine kwaaltjes zoals misselijkheid en hoofdpijn. Maar ook op lange termijn mogen we de gunstige invloeden niet uit het oog verliezen. Onder meer het risico op hart en vaatziekten zal minder zijn bij iemand die gunstig reageert op het dagelijks innemen van groene thee.

De tijd van het ouderwets theebuiltje is wel al lang voorbij. Het bestaat nog, maar meer en meer kiezen mensen voor alternatieve toedieningmethoden. Thee in pilvorm klinkt misschien vreemd, maar het is een opkomend fenomeen. Ook tabletten en extracten zijn een optie.

Extract is een geconcentreerde samenvoeging van al de goede stoffen die zich in de groene thee bevinden. Een voordeel ervan is dat je minder tijd verliest met het innemen. Daar waar je vroeger water moest verwarmen, de thee moest laten trekken, en naderhand zat met het afval, heb je nu met enkele drupjes extract genoeg om ook te genieten van de heilzame werkingen van groene thee.



Het extract kan je toevoegen aan je voeding, enkele drupjes op je avondeten kunnen een kruidige nasmaak geven, dus let daar wel een beetje mee op. Combineren met dranken kan ook, eventueel wat druppels toevoegen aan een flesje water en dat meenemen naar je werk kunnen voldoende zijn.

Bij het kiezen voor een extract moet je oppassen dat het weldegelijk groene thee bevat. Vele producten zijn chemische varianten die andere eigenschappen hebben dan echte groene thee. Vooral bij vermageringsproducten kan het zijn dat items gemarket als “groene thee” eigenlijk een chemisch derivaat zijn Senna genaamd. Dit is een in de natuur voorkomend chemisch middel dat een laxerende werking heeft. Hierdoor zal je natuurlijk ook gewicht verliezen, maar op een manier die niets te maken heeft met groene thee. Thee heeft namelijk ook een gewichtsverliezende invloed, door het verhogen van het metabolisme. Kijk dus uit wat je koopt.