headerphoto

Groene thee gezond

gezond groene theeMeer gezond leven. Beter eten. Meer aan sport doen. Allemaal voornemens die we allemaal wel al eens gesteld hebben. Maar zo gemakkelijk is het niet, om het vol te houden. We laten ons snel verleiden door een stuk chocoladetaart met extra slagroom, en sport is leuk maar toch oh zo vermoeiend. Toch is het van levensbelang dat we ons bewust zijn wat de invloeden van onze levensstijl op ons lichaam voor gevolg hebben.

Waarom slagen we er nooit in om onze goede voornemens vol te houden? Het antwoord is in weze heel eenvoudig. We stellen onszelf te hoge eisen. We leggen de lat te hoog. We willen te snel resultaten, en we zijn niet bereid om er opoffering voor te maken of om er veel tijd, moeite en geld in te steken.

De oplossing voor dit probleem is stapsgewijs en geleidelijk werken. Indien je nooit sport hebt gedaan, begin dat niet met marathons te lopen. Kies voor wat wandelen, met eventueel af en toe een fietstochtje erbij. En zo werkt het ook met voeding. Geen al te ingrijpende beslissingen nemen, maar proberen door veel kleine aanpassingen een groot effect te bekomen.Groene thee drinken is een schoolvoorbeeld van hoe een kleine gewoonte een groot effect kan hebben op je levenskwaliteit. Elke avond een kopje groene thee zetten is geen grote inspanning. Eventueel kan je zelfs ’s middags op het werk een pauze inlassen met als vast ritueel een kopje thee. Veel moeite vraagt het dus niet.

Het effect van deze kleine gewoonte zal wel groot zijn. Groene thee zit immers barstensvol anti-oxidanten die ervoor gaan zorgen dat je lichaam schadelijke voedingsstoffen zal wegfilteren. Ook zal je metabolisme sneller gaan werken, waardoor vetten sneller omgezet zullen worden in energie. Er is een reden waarom groene thee bij vele diëten als ideale drank aangegeven staat.

Tot slot wijzen we nog op het feit dat de vuistregel bij elk dieet “met mate” zou moeten zijn. Groene thee is gezond, dat staat als een paal boven water. Maar ook hier moet je verstanding omspringen met het product. Het bevat immers cafeine dus vlak voor het slapengaan kies je beter voor niet stimulerende dranken zoals water of vruchtensap met laag suikergehalte.