headerphoto

Groene thee ijs

ijs groene theeDat groene thee een gezonde drank is die een perfecte toevoeging is voor eender welk dieet is algemeen bekend. Maar niet iedereen is een fan van thee. Smaken kunnen immers verschillen.

Gelukkig bestaat groene thee in verschillende vormen. Je bent met andere woorden niet per se gebonden aan de klassieke tas warme thee. Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar, als je weet waar je moet zoeken.

Groene thee bestaat uit theeblaadjes die onmiddellijk verwerkt worden. Dit in tegenstelling tot zwarte theevarianten, deze ondergaan nog eerst een fermentatieproces. De groene thee wordt dan verwerkt in ofwel klassieke theevormen, of extract, pillen, tabletten of zelfs poeder.Een van de bekende frisdranken is Ice Tea © Gekoelde thee klinkt op het eerste gezicht afschuwelijk. Maar het is een combinatie die gewoon werkt. Je kan het vergelijken met chocola en sinaasappel, of frietjes en stoofvlees. Gekoelde thee smaakt immers heerlijk.

Bij het maken van deze overheerlijke zomerse drank, moet je wel letten op bepaalde zaken. Thee moet namelijk op een specifieke wijze klaargemaakt worden. De oh zo gezonde voedingsstoffen in de theeblaadjes gaan immers pas hun werk beginnen doen bij een correcte bereidingswijze.

Om te beginnen moet je de thee laten trekken. Dat lijkt logisch, maar je zou niet de eerste persoon zijn die een theebuiltje laat trekken in ijswater… Je moet dus weldegelijk eerst thee zetten met warm water. Denk eraan, des te langer je de thee laat trekken, des te straffer de smaak zal zijn. Hou je dus erg van straffe thee, laat de thee dan lang trekken. Heb je het niet zo voor bittere smaken, laat de thee dan minder lang staan.

Hierna moet je de thee afkoelen. Giet hem in een grote glazen kan, en zet deze in de ijskast. Lauwe thee willen we niet, het is of gloeiend heet, ofwel ijzig koud. Laat de thee dus voldoende tijd rusten in de ijskast.

Voeg hierna ijsblokjes toe indien de kan in een warme omgeving komt te staan, en genieten maar!