headerphoto

Groene thee pickwick

pickwick groene theeWie thee zegt, zegt Pickwick. Het is een merknaam die bij vele mensen bekend is. In 1753 richtten Egbert Douwes en zijn vrouw Akke Thijsses een winkel op in koloniale waren in de Midstraat in Joure. Het imperium dat daaruit volgde is overbekend. In 1936 zocht het inmiddels opgegroeid bedrijf naar een nieuwe markt. De vrouw van de toenmalige directeur kwam op het idee om de theeafdeling Pickwick te noemen, naar het boek van Charles Dickens, “The Pickwick Papers”

De thee waar elke thee mee zal vergeleken worden, is de groene thee van Pickwick. De uitgesproken smaak en constante kwaliteit is een kenmerk van Pickwick. Groene thee staat al eeuwen bekend als een geneeskrachtige drank die vele gunstige invloeden heeft op ons lichaam.

Een van de meest bekende bestanddelen van groene thee zijn de zogenaamde anti-oxidanten. Deze gaan de vrije radicalen in ons lichaam opvangen en stoppen, wat voor een gezondere bloedsomloop zal zorgen. Maar er is een andere kant aan thee, die de meeste mensen niet kennen. Een vers theeblaadje bestaat voor 33% uit catechines. Dit is een stof die schadelijke cellen in ons lichaam gaat afremmen in hun groei, en in sommige gevallen zelfs een complete halt gaat toeroepen aan hun ontwikkeling. En bij schadelijke cellen, horen ook kankercellen. U hoort het goed, groene thee heeft zelfs een kleine preventieve invloed op de ontwikkeling van kanker!Groene thee is daarbuiten ook nog een uitstekende aanvulling aan je dieet. Want Door het nemen van groene thee gaat je metabolisme of stofwisseling sneller werken. Hierdoor gaat voedsel sneller omgezet worden in energie. Minder vetopslag in je lichaam dus. Zoals je ziet, drinken van thee heeft alleen maar voordelen!