headerphoto

Groene thee poeder

poeder groene theeGroene thee is een wijze keuze ter vervollediging van een dieet. Zijn anti-oxidanten zullen de schadelijke werking van vrije radicalen tegenhouden. Ook zitten er vele vitamines en mineralen in groene thee die goed zijn voor je.

Thee komt in vele vormen. De eerste scheiding gaat men maken tijdens het productieproces. In principe komt alle thee van dezelfde theeblaadjes. De blaadjes die meteen verwerkt worden, staan bekend als groene thee. Blaadjes die eerst een proces van fermentatie ondergaan. Deze thee is zwarte thee. Vervolgens gaat mende thee verwerken. Als voorbeeld heb je bijvoorbeeld gunpowder thee, dit is zwarte thee opgerold in kleine balletjes.

Ondertussen zijn er ook andere methoden om te kunnen genieten van de goede eigenschappen van groene thee. Net zoals praktisch alles in onze moderne maatschappij, is ook thee te verkrijgen in pilvorm. Pillen, tabletten, maar ook extract voor toevoeging aan voeding is een mogelijkheid.Een nieuwigheid is groene thee in poedervorm. Dit is handig om bijvoorbeeld tijdens de zomermaanden wat poeder op te lossen in gekoelde dranken. Hierdoor ben je niet verplicht om een warme kop thee te drinken, maar kan je ook voor alternatieven kiezen.

Let op bij de aankoop van dergelijke producten, want ook in de wereld van de natuurproducten moet je letten op bepaalde zaken. Koop bij voorkeur in een natuurwinkel, waar men je zal kunnen bijstaan met advies. Ga ook liever voor de bekende merken, voor zover die er al zijn in theeproducten. Ook hier is er de kans dat je namaak of placebo producten koopt.

Het is ook aangeraden om in kleine hoeveelheden te beginnen. Sommige theesoorten hebben namelijk een laxerende werking, wat natuurlijk een impact gaat hebben op je darmstelsel. Geleidelijk aan beginnen, en je lichaam laten wennen aan de effecten van de thee, is de beste oplossing.

In welke vorm je thee gaat gebruiken, je lichaam zal blij zijn met de voedingsstoffen!