headerphoto

Groene thee vermageren

vermageren groene theeDe zomer staat weer voor de deur. Na een lange winter vol sneeuw en somber donker weer, is het weer tijd om de barbecue van stal te halen, en het opblaaszwembadje te vullen. Ook de korte zomerkleedjes komen weer uit de kast. En maar al te vaak worden we dan met het feit geconfronteerd dat we tijdens de wintermaanden wat zijn bijgekomen.

Afvallen is dus de boodschap. Maar waar beginnen? Je dagdagelijkse omgeving barst uit van de informatie. Je kan geen krant lezen, geen tv kijken, zonder tijdens een advertentie het ideale miraculeuze wondermiddeltje voorgeschoteld te krijgen, enkel en exclusief voor U!

Laat je echter niet van de wijs brengen. Mirakels bestaan immers niet. Wil je vermageren, dan zijn er slechts 2 basisprincipes waaraan je moet voldoen. Let op je voeding, en doe meer aan lichaamsbeweging. Geen ijzeren regimes, geen extreme toestanden, geen dure elektrische apparaten, gewoon opletten met wat je eet, en wat meer bewegen, en de resultaten komen inderdaad vanzelf.Een van de meest onderschatte ingrediënten van een goed dieet, is groene thee. De donkere drank staat bij ons meer bekend om zijn medicinale kwaliteiten. We aanvaarden dat het drinken van thee goed is voor ons lichaam, want het zorgt voor de uitdrijving van vrije radicalen door het vrijgeven van anti-oxidanten. Ook de toevoeging van vitamines is een bekend fenomeen van groene thee.

Maar ook tijdens een dieet is het drinken van groene thee een goed idee. Het gaat namelijk een goede invloed hebben op je stofwisseling. Deze gaat sneller werken, omdat stoffen in de thee je metabolisme zullen stimuleren. Hierdoor gaat je lichaam de opgenomen voedingsstoffen sneller omzetten in energie. Wat zich gaat vertalen in minder vetopslag in je lichaam. Er is dus minder behoefte aan cellen die zich bezighouden met vetopslag.

Kortom, groene thee is een welkome aanvulling voor elk dieet!