headerphoto

Groene thee afvallen

afvallen groene theeAfvallen willen we allemaal. Maar afvallen is meer dan alleen maar gewicht verliezen. Het is een complete ommezwaai in je levensstijl teweeg brengen, en hierdoor zowel gewicht verliezen, als een gezonder lichaam hebben en meer weerstand opbouwen tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Voor dit streefdoel te bereiken hebben we veel middeltjes tot onze beschikking. Sport en fitnessen zal ervoor zorgen dat ons lichaam sterker zal worden, en ook calorieën verbranden waardoor je gewicht zal verminderen. Gezond eten op zijn beurt gaat als effect hebben dat je lichaam minder schadelijke afvalstoffen moet verwerken.Groene thee heeft vooral een heilzame invloed op je metabolisme of stofwisseling. Dit interessant systeem zorgt ervoor hoe snel je voedsel kan omzetten in energie in je lichaam. Bijgevolg zullen mensen met een traag metabolisme langer erover doen om het voedsel te verwerken. Mensen met een snelle stofwisseling echter, zullen hun voedsel veel sneller verwerken.

Als je dagelijks een kop warme groene thee drinkt, zal je metabolisme sneller gaan werken. Voedsel zal een kortere tijd in je lichaam doorbrengen, waardoor thee een goede toevoeging is aan elk dieet.

Let wel op dat je niet te gretig omspringt met het drankje. Net zoals in bijvoorbeeld koffie zit er in groene thee ook cafeïne. Natuurlijk wel in veel lagere hoeveelheden, maar indien je een lage tolerantie hebt voor stimulerende cafeïne zal je de effecten wel voelen. Drink bij voorkeur je thee dan ook ’s middags in plaats van ’s avonds, zodat je nachtrust niet in gevaar komt.

Nog een aandachtspunt is het vermijden van de stof Senna. Senna zit in sommige diëten die groene thee als centraal thema gebruiken. Dit is een laxerend product, wat een snelle gewichtsafname kan veroorzaken. De heilzame werking van groene thee heeft hier echter weinig mee te maken, het is slechts de aflevermethode.