headerphoto

Groene thee huid

huid groene theeGroene thee staat al eeuwenlang bekend als een geneeskrachtig middeltje tegen allerhande kwaaltjes. Reeds duizenden jaren geleden zwoeren de Chinese geestelijken bij de drank. Onder meer hoofdpijn en maagproblemen werden behandeld met een kop warme thee. De laatste jaren linkt men groene thee zelfs aan het bestrijden van kankercellen. De chemische stoffen in theeblaadjes gaan de groei en ontwikkeling van slechte cellen afremmen en in sommige gevallen zelfs stoppen.

Groene thee is ook goed voor de huid. Dit komt omdat er een grote hoeveelheid polyfenolen in thee zit. Onze huid heeft een natuurlijke beschermingslaag tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk maar aan ultraviolette straling afkomstig van de zon, maar ook aan milieuvervuiling en fijn stof. Deze invloeden, ook wel oxidatieve stress genoemd, hebben een negatieve invloed op onze huid. Deze gaat vervroegd verouderen, en uit drogen

Een van de meest belangrijke bestanddelen van groene thee, zijn de anti-oxidanten. Deze rakkers zorgen voor het bestrijden van de zogenaamde vrije radicalen. Hierdoor zal het verouderingsproces van onze huid trager verlopen.Aangezien niet iedereen een fan is van de uitgesproken smaak van thee, of omdat men simpelweg geen tijd heeft om een kop thee te zetten ’s morgens, kan men verkiezen om een extract van groene thee aan te brengen op de huid. Vele huidproducten zijn beschikbaar in een groene thee variant. Eventueel een zonnelotion met groene thee extract gebruiken zal je een extra bescherming geven tijdens de zomermaanden.

Het is ook niet onbelangrijk om te beseffen dat de schadelijke cellen, die door de werking van de anti-oxidanten gaan verminderen, ook huidkanker kunnen veroorzaken. Net zoals de ontstekingswerende eigenschappen van groene thee een groot voordeel bieden. De ultraviolette stralen van de zon veroorzaken namelijk ontstekingsreacties in het menselijk lichaam, maar met een kopje thee per dag zal je hier al veel beter tegen gewapend zijn!