headerphoto

Groene thee tabletten

tabletten groene theeDe tijd van het oude trouwe theebuiltje, de afgieter en de theepot is al lang voorbij. Voor de gemakzuchtige gejaagde maatschappij en zijn bewoners zijn er andere oplossingen op de markt, waardoor je ook je dagelijkse dosis anti-oxidanten in kan nemen.

Voor alles bestaat er vandaag de dag wel een pilletje of een tablet. Zo ook voor groene thee. Dagelijks een tablet innemen zal ervoor zorgen dat je van al de heilzame eigenschappen kan genieten. Groene thee staat namelijk reeds eeuwenlang bekend als een heilzame natuurlijke kruidendrank die je levenskwaliteit aanzienlijk kan verhogen.

Kwaaltjes zoals hoofdpijn of keelpijn kunnen bestreden worden door het dagelijks drinken van een kop thee. Ook zullen je bloedvaten nut hebben ervan, omdat de schadelijke deeltjes uit je bloed gefilterd zullen worden. Hierdoor heb je een lagere kans op hart en vaatziekten.Een van de meest interessante eigenschappen blijft echter de werking van groene thee op je metabolisme. Dit gaat sneller werken, waardoor groene thee bij vele dieten als een gezond drankje aangeraden zal worden.

Door de verhoogde stofwisseling zal je lichaam voedsel sneller kunnen verwerken, en dus sneller al de voedingsstoffen omzetten in nuttige energie. Hierdoor heeft groene thee, buiten zijn geneeskrachtige eigenschappen, ook een streepje voor bij mensen die wat gewicht willen verliezen.

Nadelen aan groene thee zijn er niet echt, buiten het feit dat ook thee de stimulerende chemische stof cafeïne bevat. Ben je iemand die weinig koffie drinkt, en je drinkt een kop groene thee voor het slapengaan, dan zou je wat moeite kunnen hebben met in slaap te vallen. Het cafeïne gehalte is echter zo laag vergeleken met koffie, dat het een verwaarloosbaar neveneffect te noemen is.

Let ook op voor de aanwezigheid van Senna, vooral bij de afslankende theevarianten. Senna is een laxerend middel dat terug te vinden is in de natuur. Hierdoor ga je ook gewicht verliezen, maar het is eigelijk maar een drogmiddeltje. Pas dus op dat je enkel verse groene thee gebruikt!